Ulei de masline aromat cu busuioc
Ulcer gastroduodenal Gastrita Sistemul digestiv Sistemul imunitar
Uleiul de masline aromat cu busuioc, sau orice alta combinatie de plante aromatice, oregano, cimbru, salvie, roinita este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa, de ulei tip mediteranean, care poate fi folosit la salate, ca si dressinguri, sau pur si simplu pentru a unge bruschetele de paine prajita folosita ca si antreuri la masa, in special de catre italieni.
Uleiul de masline crud are efect emolient, laxativ, stomahic, beneficiile sale impotriva ulcerului si a gastritei fiind recunoscute, iar busuiocul este un excelent stimulant al sistemului imunitar, avand efecte tonice, stomahice, antidepresive, carminative.
Uleiul de masline aromat, se prepara foarte simplu intr-un borcan sau sticla, in care se toarna ulei de masline peste busuiocul proaspat, spalat si sters cu un servet de apa. Se inchide cu un capac si se tine la racoare.
Se poate consuma dupa 2-3 saptamani, dupa ce uleiul s-a aromatizat destul de bine cu uleiurile volatile din busuioc.
Spune-mi daca ti-a placut acest articol