Cancer
Leucemie
Mod de preparare, recomandari si beneficii
Orezul este de o valoare deosebita, dar dat fiind faptul ca nu se gaseste decât decorticat valoarea sa este degradata pe jumatate.
De aceea se recomanda ca la orezul fiert sa se adauge neaparat un amestec de grau macinat fin, si putin malai, ca sa compenseze nutritiv coaja orezului decorticat. Cantitatea de amestec va ingrosa orezul si il va imbogati din punct de vedere nutritiv, daca, va fi adaugat dupa ce fiertura a fost luata de pe foc si s-a racit aproximativ la jumatate.
Se recomanda macinarea orezului si adaugat in apa clocotita, deoarece fierbe mai repede (de retinut ca fierberea indelungata il degradeaza mai mult).
O portie buna si pe saturate din acest pilaf dietetic, este o mâncare excelenta pentru oricine si mai ales pentru cei bolnavi. Atentie, orezul fiind un sortiment amidonos, nu se amesteca sub nicio forma cu lactatele sau alte proteice.
Este nerecomandat pentru bolnavi, orezul cu lapte sau cu brânza, precum si combinatia macaroanelor sau a cartofilor cu brânzeturi.
Se admite doar zerul limpede, si proaspat din lapte nefiert.
Orezul cu putina miere sau cu prune uscate, sau cu fructe de sezon, de asemenea se potrivesc, cu mentiunea de a nu se mai manca si alta mancare.
Orezul cu salate de verdeturi este de asemenea indicat, mai ales cu
urzici si laptuci, spanac sau
macsris.
Nu se asorteaza cu amidonoasele tari; nu se leaga si se respinge cu toate cerealele precum si cu cartofii.
Nu se admit doua amidonoase tari, ci doar unul.
Tot în aceste moduri, se poale face cirul de alte cereale, precum hrisca, ovaz, secara, orz, etc., dar cu adaos de grau si malai, macinate fin si adaugate dupa racirea cirului.
Sursa: "Retetele medicinii isihaste" - Ierom. Ghelasie Gheorghe
Spune-mi daca ti-a placut acest articol
În perioadele reci, mai ales în timpul iernii, când alimentația este mai săracă în vitamine și
Detalii
Dacă citim eticheta maionezei din comerț, vom rămâne surprinși de câți aditivi conține, alături de alte
Detalii
Cunoscuta planta binefăcătoare a primăverii, urzica, se folosea cu multe secole în urmă în special pentru
Detalii
Compozitie
-polifenoli( miricetina, leucoantociani, acid cafeic);
-acizi fenol carbonici( acid clorogenic), flavonoide(...
Detalii
Rocoina este o planta erbacee care face parte din fam. Cariophyllaceae si mai este cunoscut in popor si sub urmatoarele...
Detalii
Urzica vie este o planta care face parte din fam. Urticaceae si mai este cunoscuta in popor si sub urmatoarele denumiri: urzică...
Detalii
Usturoiul verde nu este numai un semn timpuriu al florilor de primăvară, sau un supliment delicios pentru o dietă...
Detalii
Câți dintre noi nu am făcut întrecere de suflat în puf de păpădie în copilărie? Sau am împletit mândre
Detalii
Untișorul (Ficaria Verna), sau grâușorul în termeni populari, este acea plantă micuță de pădure care...
Detalii