Retete de leac cu turmeric - cel mai puternic compus medical din intreaga lume


Folosit in alimentatie de mai bine de 4000 de ani pe post de condiment, în medicina naturistă, turmericul are proprietăți nutritive uimitoare, ce îl transformă într-un aliment extrem de bun pentru organismul nostru, cu beneficii incontestabile asupra sănătății.
Turmericul (Curcuma longa) este cunoscut și sub denumirea de șofran indian.
Recunoașterea proprietăților sale medicinale cunoaște deja un istoric bogat, astfel că a primit tot mai multă atenție din partea lumii științifice în ultimii ani.
 

Compoziție
 

Cea mai importantă componentă a turmericului este curcumina, un compus activ antiinflamator, ce ajută la ameliorarea durerii, are proprietăți anti-microbiene, susține detoxifierea, ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge si curăță arterele, printre multe alte caracteristici deosebite, intens studiate de către specialiști.
În plus, mai conține uleiuri volatile, vitamina C, fier, zinc, mangan, proteine, fibre și rășini.
Îl găsim sub mai multe forme: rădăcină proaspătă sau uscată, pudră, tinctură, ceai,
suplimente, sau extract lichid.
 

Beneficiile turmericului asupra sănătății
 

Planta a fost evaluată ca potențial remediu natural pentru afecțiuni de la alergii, la
cancer, sau la declinul cognitiv, slăbirea vederii și alte tulburări asociate cu îmbătrânirea.
Se consideră că efectele pentru sănătate sunt deosebit de puternice atunci când pudra de turmeric sau extractul de curcumin este consumată în combinație cu piper negru.
Astfel, turmericul:
- este un puternic antiinflamator și antioxidant pentru organismul nostru
- ajută la îmbunătățirea memoriei
- tratează problemele digestive, este un bun detoxifiant
- îmbunatățește sănătatea inimii și protejează ficatul
- ajută la stimularea sistemului imunitar și a metabolismului
- calmează durerile reumatice
- protejează împotriva bolilor de piele
- previne formarea cheagurilor de sânge și combate anemia
- menține rinichii sănătoși
- are proprietăți anticancerigene
 

Rețete de leac, transmise de generații
 

1. Laptele de curcumă, pentru durerile de spate

Pentru a face laptele, turnați pur și simplu ½ linguriță de turmeric într-un pahar de lapte cald. Îndulciți-l după gust sau beți ca atare. Dacă lactatele cresc inflamația în cazul dumneavoastră, încercați să adăugați condimentul în lapte de migdale încălzit. Cel mai bine este să beți acest amestec noaptea, înainte de culcare, pentru a permite antioxidanților să lucreze în organism, în timp ce se odihnește.
 

2. Leac inedit contra cancerului la prostată

Este o mâncare tradițională în India, ce constă în condimentarea unei conopide fierte, cu pudră de turmeric și consumarea frecventă a acesteia.
Un studiu făcut în Asia de sud-est, unde rata acestei afecțiuni este de 6 ori mai scăzută decât in Europa sau America, a arătat că bărbații care consumă des acest fel de mâncare sunt aproape imuni la cancerul de prostată.
 

3. Amestec ce minimizează cearcănele considerabil

Amestecați puțină curcuma cu suc de ananas pentru a crea o pastă groasă. Aplicați acest amestec pe zona de sub ochi, și lăsați să acționeze timp de aproximativ 10 minute înainte de a utiliza o cârpă moale, caldă și umedă pentru a îndepărta ușor pasta.
Practicați această rutină o dată pe zi.
 

4. Crema pentru arsuri solare

Deoarece turmericul ajută la ameliorarea durerii, umflăturii si reducerea inflamației în fiecare parte a corpului, inclusiv pe piele, se aplică un strat protector acoperind zona arsă de soare cu o pastă făcută din orz, turmeric și iaurt (în cantități egale).
 

5. Pentru protectia mucoasei stomacului și reducerea flatulenței

Se folosește maximum o linguriță de pudră de rădăcina pe zi, pentru a condimenta mâncărurile preferate, obținând astfel și o aromă bogată în preparate, în stil indian.
Datorită proprietăților antiinflamatorii și antibacteriene, turmericul poate fi benefic în eliminarea plăcii și prevenirea gingivitei. De asemenea, acesta reduce durerea dentară și umflarea, și poate fi benefic în tratarea cancerului oral.
Iată cum se prepară pasta de dinți cu turmeric, un mod complet natural și eficient de a îmbunătăți aspectul dinților, stimulând în același timp sănătatea orală generală:
Turmericul este totodată un colorant alimentar ideal, fiind utilizat adesea pentru a da culoare lactatelor, chipsurilor și muștarului.
 
În plus, acesta este folosit în India și pentru obținerea vopselelor pentru haine, un exemplu în acest sens fiind robele purtate de călugării budiști.
Utilizarea remediilor naturale are adesea mai puține efecte secundare decât cea a medicamentelor convenționale.
Turmericul poate fi consumat în siguranță atunci când este administrat în dozele recomandate.
Este important să fiți atenți însă la posibila interacțiune dintre acesta și alte suplimente naturale, sau medicamente.
Fiți mai aproape de natură în fiecare zi, redescoperind și prețuind darurile sale.
Multă sănătate!

Daca ti-a placut acest articol apreciaza pagina noastra de facebook




 
 

Spune-mi daca ti-a placut acest articol