Proprietatile terapeutice ale plantei cunoscute drept planta banilor - moduri de utilizare


Copacul sau planta banilor (Crassula), asa cum o stiu cei mai multi dintre noi, mai este cunoscuta si sub denumirea de Grasunica, Copacul viu sau Frumoasa. Acesta planta este originara din Africa tropicala si de Sud si din Madagascar, insa, proprietatile ei terapeutice, mai putin cunoscute de multi dintre noi, nu au fost tinute doar in aceste regiuni ci s-au raspandit in intreaga lume.

Se spune despre aceasta planta ca atrage banii si prosperitatea caminului in care se afla, iar, in cazul in care infloreste (inflorirea ei fiind foarte rara), se considera ca bogatia va veni rapid.

Grasunica nu este pretentioasa la mediul in care traieste, ba din contra, ea se simte bine si printre alte plante.

Aceasta planta este benefica prin unicitatea, specificul si proprietatile sale tamaduitoare.

In casa in care se afla, daca un membru al familiei este bolnav, aceasta absoarbe energia negativa, perioada in care, frunzele ei se ingalbenesc si cad, iar, dupa refacerea persoanei, planta creste mai frumoasa si mai viguroasa decat inainte.

Foarte apreciate sunt si proprietatile sale curative asupra aerului din incapare, si de purificare, planta avand puterea de a influenta pozitiv energia casei si a intregii gospodarii.

Pe langa aceste proprietati mistice, planta are proprietati tamaduitoare asupra organismului uman, fiind bogata in uleiuri volatile si microelemente.

Proprietatile vindecatoare ale plantei banilor

Printre proprietatile curative ale plantei regasim:
- actiunea antibacteriana si antivirusala, fiind componenta mai multor produse cu aceste caracteristici
- tratarea intepaturilor de insecte, dezinfectarea lor si prevenirea edemelor si a pruritului;
- tratarea herpesului, bataturilor, hemoroizilor, gutei si ameliorarea crizelor de artrita;
- tratarea ulcerului stomacal si duodenal.
 

Moduri de utilizare ale plantei in diferite tipuri de afectiuni

In infectii ale gatului, amigdalita sau tuse, se iau 10 frunze, se spala, se zdrobesc si apoi se stoarce sucul intr-un pahar cu apa. Cu lichidul obtinut se face gargara de 3 ori pe zi, fara insa, a-l inghiti. In cazul problemelor cu nasul si polipii, se spala cavitatea nazala cu acest lichid.

In cazul arsurilor si al zgarieturlor se iau cateva frunze, se spala, se zdrobesc si apoi se aplica pe locul afectat, aplicandu-se un bandaj de tifon sau celofan deasupra.

In cazul bataturilor se folosesc frunzele zdrobite sau intregi. Frunzele intregi, trebuie spalate bine si apoi indepartata folia care le acopera, cu multa grija. Indiferent de cum este folosita planta, batatura trebuie sa fie acoperita bine cu planta si apoi aplicat tifon sau celofan deasupra.

In cazul herpesului si al intepaturilor se stoarce sucul din frunze pe portiunea afectata, de cateva ori pe zi, la intervale de timp egale, dar nu mai mult de 5-6 ori.

Pentru hemoroizi sucul obtinut prin stoarcere, se amesteca cu vaselina lichida pana se obtine un continut omogen. Se imbiba un tampon de vata in aceasta solutie si se tamponeaza zona de 2-3 ori pe zi.

In tratarea varicelor, dilatarii venelor, reumatismului, entorselor si nevritelor, se pun frunzele plantei zdrobite intr-un flacon de sticla intunecata, cam 3/4 din volum, apoi se completeaza cu alcool. Se lasa continutul la macerat timp de 3-4 saptamani la intuneric. Dupa timpul de macerare, solutia se foloseste in frectionarea zonelor afectate.

In crizele renale, se toarna peste 5 frunze de planta, o cana de apa clocotita si se lasa o ora la infuzat. Se bea o lingura de 3 ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

In ulcerul stomacal si duodenal, traditia populara recomanda sa se consume maxim 2 frunze in 24 de ore.

Putem concluziona ca aceasta planta are actiune asupra campului energetic, insa, este foarte folositoare si la vindecarea anumitor afectiuni ale organismului, deoarece lucreaza asupra campului energetic, si totodata, si asupra corpului fizic.

Material realizat cu sprijinul parintelui Eufrosin, de la Schitul "Sfantul Ioan Botezatorul", Molid


Daca ti-a placut acest articol apreciaza pagina noastra de facebook




 
 

Spune-mi daca ti-a placut acest articol